Kokade idag höstens andra sats marmelad.
Jag gjorde en sats tidigare som blev lite lös, men idag blev den bra.
Det här är ett gammalt recept som jag har hittat i någon tidning och omarbetat en aning, bl.a. mindre mängd socker.
Äppelmarmelad med citrus
2 citroner
2 apelsiner
6 dl vatten
drygt 2 kg äpplen
1,5 kg strösocker
5 tsk röd melatin
Skala av yttre skalet av citrusfrukten med en potatisskalare och lägg det i kastrullen med vattnet. Tag bort och kasta det vita skalet, skär fruktköttet i bitar och lägg det med och koka på svag värme ca 20 min. Skala under tiden äpplen och skär i bitar. (inte kärnhusen) Koka allt tills äpplen känns mjuka. Tag kastrullen från värmen och mosa med en stavmixer. Blanda melatinet med en del av sockret. Blanda resten socker i marmeladen och låt den koka upp. Rör sedan ner melatinet och koka 2 min. Lägg marmeladen i rena glasburkar eller som jag brukar göra; frysa ner den i plastburkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar